RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Втручання РФ у вибори в США: з'явився серйозний доказ

Співробітники Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США з'ясували, що пов'язані з урядом Росії люди забезпечували ресурс Wikileaks тисячами вкрадених електронних листів з штабу Демократичної партії США, а також виборчого штабу кандидата в американські президенти від "демократів" Хілларі Клінтон.

Про це повідомляє російський ресурс РБК з посиланням на видання The Washington Post.

За інформацією ЦРУ, метою цієї операції був не просто підрив довіри до політичної системи США, а допомога тепер вже новообраному президентові США Дональду Трампу.

Співробітники спецслужби вже ознайомили зі своєю доповіддю членів Сенату (верхня палата парламенту), але при цьому підкреслили, що немає ніяких доказів того, що саме РФ займалася вплив на вибори американського президента. А ті люди, які передавали інформацію Wikileaks, були посередниками, "у кроці від уряду".

У свою чергу, в команді Трампа до доповіді ЦРУ поставилися скептично. Там зазначили, що доповідь написали ті ж самі люди, які заявляли, що у екс-президента Іраку Саддама Хусейна була зброя масового знищення.

Як повідомляв "Апостроф", 9 грудня президент США Барак Обама наказав розвідці підготувати доповідь про втручання РФ в американські вибори.