Financial Times пишуть про готовність Трампа здати Путіну Україну

Глава британської компанії OGN Group Олександр Темерко вважає, що США можуть пожертвувати Україною заради дружби з Росією проти Китаю.

Про це експерт написав у своїй статті для Financial Times.

У матеріалі йдеться, що після приходу до влади, Трампу необхідно виконувати свої обіцянки, які він давав під час передвиборної кампанії. Ймовірно, що швидкого підвищення рівня життя в Сполучених Штатах він має намір домагатися за рахунок ослаблення Китаю. Експерт зазначає, що Пекін не буде легким суперником для США, оскільки її економіка і вплив сильніше.

Тому Темерко допускає, що Трамп може піти на зближення з Москвою, співпраця з якою допомогла б американському лідеру в боротьбі проти Китаю і в налагодженні відносин з Іраном та Іраком.

На думку автора статті, заради цього США може пожертвувати Україною. Адміністрація Трампа визнає анексію Криму і дозволить Путіну вільно втілити свої плани на сході України, в Молдові та Балтії.

У той же час експерт відзначає, що Росії в такому випадку доведеться вибирати між власними амбіціями і відданістю партнеру, який підтримував її три роки санкцій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, на думку російського політолога Станіслава Бєлковського, президент США Дональд Трамп здасть Україну Кремлю, але не повністю.

За матеріалами ZN.ua.