RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Пакистані духовний лідер по-звірячому вбив 20 парафіян

50-річний доглядач храму в пакистанській провінції Пенджаб на ім'я Абдул Вахід убив 20 людей і поранив ще трьох осіб.

Про це повідомляє місцеве видання Dawn з посиланням на поліцію.

Трагедія сталася в ніч на п'ятницю, 31 березня, в місті Саргодха. Як розповіли очевидці, що вижили, доглядач мавзолею-храму Алі Ахмеда Гуджара, житель Лахора Абдул Вахід по телефону запросив понад 20 осіб у храм. Він приймав їх по черзі в одній з кімнат. Доглядач пригощав відвідувачів їжею з якоюсь наркотичною речовиною, після чого роздягав їх і бив палицею, а також наносив удари кинджалом.

Вахід заявляв, що виконує духовне очищення своїх послідовників через побої.

Про подію стало відомо завдяки трьом жінкам, які змогли втекти. Поліція затримала Вахіда і ще двох чоловік, можливо, його спільників. В храмі знайшли тіла 20 осіб.

"Вахід зізнався, що він убив цих людей, тому що боявся, що вони прийшли вбити його", — повідомив представник поліції.

На думку поліцейських, вбивця був психічно неврівноваженим. Це було не перше прояв агресії до парафіян з його боку, однак вiн вперше закінчився їх смертю. За словами місцевих, Вахід відвідував храм два рази на місяць і "катував" людей вогнем, кажучи, що це оздоровча процедура.

Як повідомляв "Апостроф", 16 лютого в Пакистані стався великий теракт на території комплексу мавзолею Лала Шахбаза Каландара в місті Сехван-Шаріф, в результаті якого загинуло не менше 72 осіб.