RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Війна, хлопці: у Росії заявили про зоряний час Путіна

Російський публіцист і політолог Станіслав Бєлковський, коментуючи події в Сирії і, зокрема, ракетний удар США по авіабазі Башара Асада, заявив, що зараз для президента РФ Володимира Путіна настав зоряний час.

Про це він сказав в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Події в Сирії показують, що США не приймають ніякої гегемонії Росії в Сирії, про що, власне, Володимира Путіна і попереджали, що не дивлячись на ті або інші особисті позиції Дональда Трампа, так би мовити, інститути сильніше, і вихідна республіканська Америка не буде терпіти цього всього", - сказав Бєлковський, нагадавши, що Трамп спирається на республіканський істеблішмент, який ставиться критично до РФ і до її спроб грати якусь ключову роль на Близькому Сході.

"Але у Володимира Путіна сьогодні зоряний час. Ось, мені здається, це не всі розуміють, але це так. Тому що сьогодні можна знову відновити логіку війни. Сьогодні можна вийти до власного народу і сказати: "Війна, хлопці!", - зазначив політолог.

При цьому він зазначив, що Кремль "б'ється" в Сирії не за Асада.

"Ми б'ємося тому, що війна є війна. Я свого часу прочитав книгу Карла фон Клаузевіца про війну, в якій стверджується, що війна є продовження політики іншими засобами, і прийшов до висновку, що справа йде рівно навпаки: політика є продовження війни іншими засобами.

Коли людина переводить себе в логіку війни, вона вже не потребує жодних інших аргументів – вона повинна воювати до кінця, до переможного кінця. Не важливо, що буде. Ось, Путін перебуває в такій ситуації. Тому будь-який привід для війни для нього сприятливий і прийнятний", - заявив Бєлковський.

Як повідомляв "Апостроф", група американських сенаторів внесла до Конгресу США законопроект, який передбачає початок розслідування військових злочинів у Сирії, у вчиненні яких підозрюють режим Башара Асада.