"Пахлава солодка, медова..." Ці слова багато у кого викликають напад суму і ностальгії, особливо якщо ви в цю літню пору працюєте у задушливому офісі. Однак ви завжди зможете влаштувати собі відпустку на власній кухні і поласувати смачною хрумкою пахлавою з горішками, яку продають на південних пляжах.

Як швидко приготувати пахлаву вдома, розповіла фудблогерка, яка пише під ніком nelly.cooking в Instagram.

Читайте також: Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому.

Особливістю цього рецепту є те, що тісто для пахлави розкочувати не доведеться, адже готується вона з готового тіста філо.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Вам знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • тісто філо
  • волоські горіхи – 350 г
  • вершкове масло – 100 г

Для сиропу:

  • вода – 200 мл.
  • цукор – 100 г
  • мед – 100 г

Читайте також: Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника.

Як приготувати пахлаву вдома

1. Спочатку треба приготувати горіхи — подрібніть їх на свій смак.

2. Розморозьте тісто філо. Візьміть лист тіста і щедро змастіть розтопленим вершковим маслом.

3. Накрийте перший лист другим листом тіста, знову змастіть маслом і посипте горіхами.

4. Паличку для суші покладіть на вужчий край тіста і скрутіть листи філо рулетиком.

5. Зробіть так з іншими листами тіста філо.

5. Сформуйте рулетики відповідно до вашої форми для запікання і викладіть рулетики, змастіть їх зверху вершковим маслом.

6. Випікайте пахлаву в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.

7. Приготуйте сироп: з’єднайте воду, цукор і мед та доведіть до кипіння на середньому вогні.

8. Після випікання пахлави залийте її гарячим сиропом та посипте зверху горішками.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Грушевий тарт татен - приготуйте французький пиріг по-новому.
  2. Цей смак ніколи не набридне: рецепт шарлотки від мами Лілії Цвіт.
  3. Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу.