"Пахлава солодка, медова..." Ці слова багато у кого викликають напад суму і ностальгії, особливо якщо ви в цю літню пору працюєте у задушливому офісі. Однак ви завжди зможете влаштувати собі відпустку на власній кухні і поласувати смачною хрумкою пахлавою з горішками, яку продають на південних пляжах.
Як швидко приготувати пахлаву вдома, розповіла фудблогерка, яка пише під ніком nelly.cooking в Instagram.
Читайте також: Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому.
Особливістю цього рецепту є те, що тісто для пахлави розкочувати не доведеться, адже готується вона з готового тіста філо.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста:
- тісто філо
- волоські горіхи – 350 г
- вершкове масло – 100 г
Для сиропу:
- вода – 200 мл.
- цукор – 100 г
- мед – 100 г
Читайте також: Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника.
Як приготувати пахлаву вдома
1. Спочатку треба приготувати горіхи — подрібніть їх на свій смак.
2. Розморозьте тісто філо. Візьміть лист тіста і щедро змастіть розтопленим вершковим маслом.
3. Накрийте перший лист другим листом тіста, знову змастіть маслом і посипте горіхами.
4. Паличку для суші покладіть на вужчий край тіста і скрутіть листи філо рулетиком.
5. Зробіть так з іншими листами тіста філо.
5. Сформуйте рулетики відповідно до вашої форми для запікання і викладіть рулетики, змастіть їх зверху вершковим маслом.
6. Випікайте пахлаву в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
7. Приготуйте сироп: з’єднайте воду, цукор і мед та доведіть до кипіння на середньому вогні.
8. Після випікання пахлави залийте її гарячим сиропом та посипте зверху горішками.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати знаменитий спалений чізкейк Сан-Себастьян.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий пиріг з яблуками.