RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Трампа закликали зустрітися з Порошенком раніше, ніж з Путіним

Американські сенатори закликали президента США Дональда Трампа зустрітися спочатку з президентом України Петром Ппорошенком, а вже потім з російським лідером Володимиром Путіним.

Про це йдеться у відкритому листі Трампу двопартійної групи сенаторів США, який опублікований на офіційній сторінці сенатора Роберта Портмана.

Сенатори просять Трампа "визначити пріоритет для зустрічей з іноземними лідерами країн, з якими ми поділяємо історичні зв'язки, демократичні цінності та спільні інтереси".

Вони відзначають стурбованість тривалою військовою агресією Росії у східній Україні і окупацією Криму. Сенатори вказали, що дестабілізуючий вплив Росії призвiв до загибелі близько 10 тисяч осіб, а також до того, що понад 20 тисяч людей отримали поранення і майже 2 мільйони людей стали внутрішньо переміщеними особами.

У зв'язку з цим сенатори настійно рекомендують Трампу зустрітися з високопоставленими керівниками України, в тому числі президентом Петром Порошенком, перед будь-якими офіційними зустрічами з керівництвом Росії, включаючи президента РФ Володимира Путіна.

Цей лист Трампу підписали шість американських сенаторів: Джон Маккейн, Роберт Менендес, Роберт Кейсі-молодший, Джеймс Інхоф, Джин Шахін і Роберт Портман.

Як повідомляв "Апостроф", 2 травня президент США Дональд Трамп і глава РФ Володимир Путін поспілкувалися по телефону, проте ця розмова не призвела до прориву.