RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У США розповіли про реальну політику Трампа щодо України

Адміністрація президента США Дональда Трампа проводить щодо України ту ж політику, що і адміністрація Барака Обами.

Про це повідомив старший науковий співробітник і директор Центру військово-політичного аналізу в Інституті Хадсона у Вашингтоні Річард Вайц в інтерв'ю "Апострофу".

Він звернув увагу, що заяви Трампа про можливу угоду з Росією по Україні ніяк не вплинули на політику США.

"Президент іноді говорить те, що суперечить його політиці, але бюрократи проводять колишню політику. Трамп неодноразово відкрито говорив про Україну як про частину якоїсь угоди, виступав з критикою або c нейтральних позицій щодо України і Росії, заявляючи про бажання, щоб вони (українські та російські представники влади, - "Апостроф") зустрілися і уклали угоду. Але ці заяви не позначилися на американській політиці", - підкреслив Вайц.

Також він зазначив, що політика адміністрації Трампа щодо України схожа з політикою адміністрації його попередника.

"Є формальна вимога відновити територіальну цілісність, включаючи Схід України і Крим. Україні виявляється військова та інша підтримка c акцентом на посиленні української держави через внутрішні реформи. Разом з цим відмова у членстві в НАТО, обмеження в кількості зброї, що США готові надати Україні, і залишена ЄС і "Мінську" головна роль в переговорах", - зазначив Вайц.

"Якщо вам подобалася політика Обами, має подобатися і ця. Але якщо вам здавалося, що політика Обами була занадто антиросійською, або що вона включала недостатню підтримку України, ви будете розчаровані нинішньою", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Путін підготував для України пастку, на Донбасі в нього кілька варіантів – аналітик зі США".