RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

США хочуть сприяти підписанню мирної угоди: Алі Реза Резазаде пояснив рішення Трампа по Єрусалиму

Рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю є політичним. Вашингтон хоче допомогти укласти мирну угоду на Близькому Сході.

Таку думку висловив експерт з міжнародних питань, перший віце-президент Національного Іранського Конгресу (NIC) Алі Реза Резазаде в інтерв'ю facty.ua.

"Дональд Трамп цілком чітко сказав, що США хоче сприяти укладення мирної угоди. Щоб не провокувати і не нагнітати ситуацію, Трамп дав зрозуміти, що, крім питання зі столицею, американці поки не займають ніяких конкретних позицій щодо чіткої межі ізраїльських повноважень в Єрусалимі і не втручаються в питання спірних кордонів між Ізраїлем і Палестиною. Головне, що Штати мають намір сприяти підписанню мирної угоди і стабілізації ситуації в регіоні. і що важливо: США адже не нав'язує країнам Близького Сходу своє бачення вирішення проблеми", - говорить експерт.

Разазаде додав: "Єрусалим - священне місто, яке повинне спонукати до життя краще, що є у людей. Це слова американського президента. Я його повністю підтримую. Від ворожнечі всі втомилися, вона не несе нічого нового. Замість чвар і конфліктів повинен прийти мир. для віруючих в Бога людей це очевидно, для радикалів, що жадають крові, на жаль, ні. Головне, щоб до миру прагнули всі сторони, тоді він стане можливим, я в це глибоко вірю".

"Хочу підкреслити, що рішення президента Трампа носить виключно політичний характер і не повинно стати причиною міжконфесійної ворожнечі. Не потрібно спекулювати на релігійній темі під час обговорення статусу Єрусалиму. А ті, хто так роблять, свідомо цим маніпулюють і вводять в оману інших", - підкреслив Алі Реза Резазаде.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: