RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Імперія зла: редакція USA Today жорстко розкритикувала Росію

Росію сьогодні можна назвати терміном, який вжив президент США Рональд Рейган по відношенню до СРСР в 1983 році – "імперією зла".

Про це йдеться в редакційній статті видання USA Today.

"Історія зараз повторює сама себе. Сьогоднішня Росія - це бліда версія комуністичного режиму, яка остаточно розчинилася в 1991 році. Але президент Росії Володимир Путін, сильно озлоблений цим крахом, схильний повернути цю минулу славу", - пише редакція видання.

Зовнішня політика РФ, пише видання, спрямована на створення міжнародного хаосу. Видання наводить такі приклади.

"Росія вторглася в сусідні Грузію в 2008 році і в Україну у 2014 році, де тривають військові дії і загинули 10 000 чоловік. Її незаконна анексія Криму була першою спробою змінити європейські кордони силою після Другої світової війни. Російські військові, відправлені в Сирію, зміцнили режим Башара Асада і вчинили звірства, бомбили конвой гуманітарної допомоги ООН та лікарні", - підкреслює видання.

"ЦРУ, ФБР і АНБ прийшли до висновку про те, що Путін наказав почати кібер - і пропагандистську атаку з метою вплинути на президентські вибори в 2016 році в США і підірвати суспільну віру в американський демократичний процес. Російські "тролі" публікували неправдиві історії на Facebook, які охопили 140 мільйонів американців, а російські хакери вкрали тисячі листів від лідерів Демократичної партії. З тих пір подібні атаки пройшли в Німеччині, Франції та Нідерландах", - звертає увагу редакції.

"Інший вид російської агресії полягає в продажу зброї талібам в Афганістані і нафти Північної Кореї. Кремль також надає притулок ряду кіберзлочинців, відправляє винищувачі, які переслідують військові літаки США в Сирії і літаки НАТО над Прибалтикою, а також надсилає підводні човни до найважливіших атлантичним підводних кабелів, на яких припадає 97% світових комунікацій", - зазначає USA Today.

"Рейган закликав аудиторію в 1983 році "остерігатися спокуси ... ігнорувати факти історії і агресивні імпульси імперії зла". Тридцять п'ять років тому ці слова знову заслуговують уваги", - підсумовує редакція видання.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно редакція видання The Washington Post підтримало рішення США надати зброю Україні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ