RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Заступник голови Європарламенту зі скандалом звільнили через образи колеги

Ришарда Чарнецького звільнили з посади віце-голови Європарламенту за те, що він образив свою колегу, порівнявши її з колабораціоністами нацистів.

Про це пише dw.com.

За відставку польського політика Ришарда Чарнецького проголосували 447 депутатів, а це більше двох третин від складу Європарламенту. У той же час, проти цього кроку висловилися 196 європарламентарів.

Причиною позбавлення поляка настільки високопоставленої посади стала образа, яку він вимовив на адресу польської євродепутатки.

Як повідомляє видання, член урядової польської націонал-консервативної партії "Право і справедливість" порівняв польську опозиціонерку Розу фон Тун з колабораціоністами нацистів часів Другої світової війни.

Вимовленим заступником голови Європарламенту словом "szmalcownik" називали в ті роки поляків, хто шантажував чи видавав нацистам євреїв, а також тих, які їх ховали.

Незважаючи на позбавлення посади, Чарнецький все ж зберіг за собою мандат євродепутата.

Як повідомляв "Апостроф", в окупований Росією Крим 3 лютого прибули депутати трьох регіональних німецьких парламентів. До складу делегації увійшли депутати від партії "Альтернатива для Німеччини".