RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про бійку в Китаї через "ядерний чемоданчик" Трампа

Під час візиту президента США Дональда Трампа в Китай 9 листопада минулого року трапився несподіваний казус з його "ядерним чемоданчиком".

Про це повідомляє видання Axios з посиланням на п'ять джерел, знайомих з ситуацією.

Під час відвідування Будинку народних зборів (парламенту КНР у Пекіні співробітники китайських служб безпеки перешкодили входу людині, який ніс "ядерний чемоданчик" президента США (посадова особа, яка відповідає за перенесення "чемоданчика", має бути завжди поруч з президентом, як і лікар).

Після цього один з американських чиновників відразу розповів про інцидент главі апарату Білого дому Джону Келлі, який так само був у делегації США. У свою чергу, Келлі наказав продовжувати йти.

В цей момент і почалася заваруха. Співробітник китайської служби безпеки спробував схопити Келлі, але той відштовхнув його руку. Після чого співробітник Секретної служби США схопив представника спецслужб Китаю і повалив його на землю.

Зазначається, що інцидент припинили майже відразу ж. Делегація США пройшла дотримала процедуру безпеки перед зустріччю з керівниками КНР, але, мабуть, хтось з китайської сторони не був про це повідомлений.

Глава китайської служби безпеки вибачився перед американцями за нерозуміння. Підкреслюється, що представники Китаю навіть не торкнулися "ядерного чемоданчика" Трампа.

Як повідомляв "Апостроф", Китай розкритикував нову ядерну доктрину США, заявивши, що заяви в ній про загрозу з боку Пекіна є перебільшеними.