RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явився рейтинг країн "друзів" і "ворогів" Росії: опублікована карта

У Брюсселі оприлюднили рейтинг країн-членів Європейського союзу в залежності від їх ставлення до Російської Федерації.

Відповідну карту створило брюссельське видання Bruxelles2.

Так, в основу дослідження покладено позиції держав під час дискусій всередині Євросоюзу щодо політики економічних санкцій щодо Росії, а також недавні рішення окремих країн про висилку російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку в британському Солсбері.

Згідно з рейтингом, найбільш жорстку політику щодо Росії ведуть Великобританія, Швеція, Литва і Польща.

Просто "жорстким" автори дослідження назвали ставлення до РФ Естонії, Латвії, Данії, Чехії, Румунії, Албанії та Норвегії (останні дві не є членами ЄС).

Змішані позиції в політиці щодо Москви відзначаються у Франції, Німеччині, Фінляндії, Нідерландах, Ірландії, Хорватії, а також в Боснії і Герцеговині (не є членом ЄС).

М'якою до Росії, на думку експертів, є політика Італії, Іспанії, Португалії, Словаччини, Австрії, Словенії, Бельгії, Люксембургу, Чорногорії, Македонії і Туреччини (останні три не є членами ЄС).

У той же час найбільш лояльними до РФ з "дуже м'якою" позицією названі такі країни, як Угорщина, Болгарія, Кіпр, Мальта, Греція, а також Сербія (не входить в ЄС).

Фото: bruxelles2.eu

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що у відповідь на отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки в Британії 24 країни світу вишлють зі своєї території 139 російських дипломатів.