RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Франція виступила з несподіваною заявою щодо відставки сирійського друга Путіна

Посол Франції в Росії Сільві Берманн заявила, що Париж не вимагатиме безумовної відставки президента Сирії Башара Асада, якого, як відомо, підтримує Кремль.

Таку заяву французький дипломат зробила в інтерв'ю виданню Коммерсант.

"Ми не будемо вирішувати за сирійський народ, але про вимогу безумовної відставки Башара Асада мова більше не йде", - сказала Берманн.

"Ідея, яка була сформульована на сочинському Конгресі сирійського національного діалогу і схвалена спеціальним представником ООН по Сирії, передбачала формування конституційного комітету, який займеться розробкою нової конституції. Але мені здається, сирійський режим поки цим не займається", - також заявила посол.

У той же час Берманн зазначила, що першочерговою для Парижа на даний момент є боротьба з тероризмом. Ще одним хвилюючим питанням для Франції є проблема біженців.

"Ми б хотіли, щоб сирійці могли залишатися в своїй країні, а для цього потрібне політичне рішення. Не можна, щоб просто комусь вдалося відвоювати назад в бойовиків територію країни і Башар Асад залишився, як і раніше, при владі", - сказала дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган дав обіцянку розпочати новий наступ на курдських ополченців біля кордонів з Іраком і Сирією.