RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Бразилії моторошна пожежа знищила найстаріший музей: фото і відео з місця НП

У неділю, 2 вересня, сильна пожежа знищила Національний музей Бразилії, найстарішу наукову установу країни і один з найбільших музеїв в Південній Америці.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, пожежа, швидше за все, повністю знищила колекцію з 20 мільйонів об'єктів, яка складалася з археологічних експонатів, мінералів, тварин, комах і багато іншого.

Археологічна колекція музею включала в себе, зокрема, найбільше на континенті зібрання давньоєгипетських старожитностей, артефакти доколумбової Америки та європейської античності.

"Двісті років роботи, досліджень та знань було втрачено", - сказав президент Бразилії Мішел Темер в опублікованій заяві.

Пожежа почалася незабаром після закриття музею. Четверо доглядачів встигли вчасно покинути будівлю, постраждалих немає.

Заступник директора закладу Луїз Дуарте поскаржився на те, що музей "ніколи не отримував нічого від федерального уряду". Нещодавно було укладено угоду з банком BNDES про серйозні інвестиції, за рахунок яких планували відремонтувати будівлі музею і встановити нову систему запобігання пожежам.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на заводі автомобільної компанії Tesla під Фрімонті (штат Каліфорнія) сталася пожежа.