​Ведуть гібридну війну: стало відомо про "хитрощі" бойовиків ДНР у Франції

Представники "офіційного центру ДНР" у Франції підготували запасний план, щоб у разі їх ліквідації, використовуючи нову юридичну форму, продовжити свою антиукраїнську діяльність в Марселі.

Про це собщает LB.ua.

"Як відомо, 6 вересня 2018 року у Франції нарешті відбулося судове засідання (яке переносилося три рази) вищого трибуналу міста Екс-ан-Прованс про скасування державної реєстрації "офіційного представництва ДНР". Але в підсумку суд відмовився задовольнити позов головного позивача у справі - міністерства Європи і закордонних справ Франції, і скасовувати державну реєстрацію "офіційного центру ДНР. Французькі судді не побачили в діяльності асоціації порушень Віденської Конвенції 1964 року і не виявили фактів узурпації консульських повноважень "представництвом ДНР", - пише видання.

При цьому, як стало відомо, засновник "представництва" Юбер Файяр (Hubert Fayard) використовував затягування процесу для формування пакету документів для державної реєстрації нової юридичної особи. В результаті 6 і 14 серпня в національний реєстр асоціацій Франції (Registrenational des Associations) внесено дві нові організації: "Асоціація представництво ДНР у Франції" ("Association representation de la republique populaire de Donetsk (RPR) en France") і "Асоціація Франція Крим" ("Association France Crimée").

Нові асоціації зареєстровані у формі громадської організації і, відповідно до законодавства Франції, їх створення не вимагає ніякого узгодження з боку держави.

До безпосереднього основи вищевказаних асоціацій причетні дев'ять осіб, семеро з яких постійно працюють на території Франції, один знаходиться на тимчасово-окупованих територіях сходу України. А ще один виконує функції "зв'язкового" і здійснює переміщення між Францією і ДНР.

Згідно з повідомленням, скоріше за все буде подана апеляція на рішення суду від 6 вересня, але в зв'язку з новою реєстрацією представництва ДНР сам подальший судовий процес втратив сенс.

Так, осередок терористичної ДНР у Франції фактично продовжить свою, використовуючи нову юридичну форму.

Як пише видання, осередок буде продовжувати свою антиукраїнську діяльність, але в новій юридичній формі, а процес законного її закриття може тривати до 1,5 років.