RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У США розкритикували роботу суду в Гаазі і пригрозили санкціями

На практиці Міжнародний кримінальний суд (МУС) в Гаазі є неефективним і безвідповідальним щодо розслідування військових злочинів американців в Афганістані.

Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон, повідомляє агентство AFP.

"Теоретично МКС притягує винуватців найбільш кричущих звірств до відповідальності за їхні злочини, виносить справедливе рішення стосовно жертв і стримує майбутні зловживання. На практиці, однак, суд є неефективним і безвідповідальним", - сказав Болтон.

Він наголосив, що Вашингтон відкидає будь-яке рішення суду про кримінальне переслідування американських військовослужбовців і співробітників розвідслужб за ймовірні злочини проти затриманих в Афганістані.

За словамами Болтона, розслідування військових злочинів в Афганістані є "абсолютно необгрунтованим і незаконним".

"Сполучені Штати будуть використовувати будь-які засоби, необхідні для захисту наших громадян та наших союзників, від несправедливого судового переслідування цим незаконним судом", - заявив Болтон.

В якості санкцій Вашингтон може заборонити суддям і прокурорам Міжнародного кримінального суду в'їжджати в США, заморозити їхні активи та організувати проти них кримінальні переслідування.

Нагадаємо, 7 вересня міністр оборони США Джеймс Маттіс з неоголошеним візитом прибув до Кабула, де зустрівся з президентом Афганістану Ашрафом Гані.