RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Підготовка до польотів на Марс: з'явилися перші фото і відео нової ракети від компанії Ілона Маска

11 січня в мережі показали фото нового космічного корабля Starship від SpaceX, який американська приватна компанія Ілона Маска буде використовувати для тест-запусків і збору телеметрії.

Знімок глава компанії показав у себе в Twitter.

Ця версія ракети, яка виглядає в стилі "ретро", буде використана для суборбітальних тестів і збору польотної інформації

"На стартовому майданчику SpaceX в Техасі тільки що була закінчена збірка тестової ракети Starship. Це справжнє фото, а не ілюстрація", - написав він.

За словами Маска, цей варіант ракети, яка називається Starship Hopper (по аналогії з Grasshopper - тест-ракетою, на якій SpaceX відпрацьовувала технології Falcon 9), буде використаний для суборбітальних тестів типу VTOL - "вертикально злетів і сів".

Орбітальна версія Starship буде вищою за представлену, з великою кількістю метанових двигунів Raptor, з більш товстою оболонкою, гладкою і дзеркальною поверхнею, а також з плавно зігнутою носової секцією.

Випробувальні польоти пройдуть на майданчику компанії в Бока-Чіка, штат Техас, - там, де Starship Hopper і був зібраний. За словами Маска, пробний тест-запуск "Стархоппера" може відбутися в найближчі тижні.

19 листопада 2018 року Маск заявив, що нова ракета разом з космічним кораблем буде носити назву Starship, а величезна маршова ступінь - Super Heavy. Цей проект затіяний для того, щоб доставляти людей на Місяць і назад, на Марс і в інші місця Сонячної системи.

У кращому випадку перша місія на Марс з екіпажем і пасажирами може відбутися до кінця 2020-х років.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували фото старого знімка марсолета, про створення якого зараз заявив Ілон Маск.