​Росія летить у прірву: названо причини різкого падіння рейтингу Путіна

Російський президент Володимир Путін поставив величезну жирну крапку в "контрактах зі своїм населенням", коли оголосив про так звану пенсійну реформу, де відбувається два акти насильства над власним народом.

Таку думку висловив "Апострофу" російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

"Відповідно зміна порядку денного зіграла тимчасову роль для путінського режиму - його рейтинг на псевдопатріотичному чаді на якийсь час пішов вгору. Але, як і очікувалося, потім рейтинг Путіна пішов вниз і зараз летить немов каменюка.

Цьому є кілька причин. По-перше, псевдопатріотичний чад не може тривати вічно - він просто вивітрився. По-друге, країна летить в чорну безодню зубожіння і повного розвалу в усьому. Десятки мільйонів росіян є жебраками, більше половини населення Росії є просто бідними. У сфері так званого держуправління - а це всього лише пародія путінського режиму - спостерігаються жахливі гримаси і кривляння від багаторічного негативного відбору, де чиновники, які повністю втратили совість, двома руками запихають накрадене в кишені, роблячи абсолютно жахливі і принижуючі громадян висловлювання про те, що держава людям нічого не винна, що можна жити на прожитковий мінімум тощо. Люди просто обурені, і це обурення починає знаходити реальну форму відторгнення", - вважає Рабинович.

За його словами, скандальною пенсійною реформою Путін знищив довіру росіян до себе.

"Крім усього іншого, Путін поставив величезну масну крапку в так званих контрактах зі своїм населенням, коли оголосив про так звану пенсійну реформу, яка не має нічого спільного з реформою. Це ніщо інше як пенсійна афера, де відбувається два акти насильства над власним народом. Перше - це відбирання грошей у людей. Друге - людей фактично позбавляють можливості отримувати пенсію, тому що переважна більшість не доживе до так званого пенсійного віку.

Звичайно ж, ніхто не забув про те, що Путін неодноразово говорив - поки він президент, то пенсійний вік підвищуватися не буде. І тепер уже ніхто не буде заперечувати того, що Путін бреше", - переконаний експерт.

Крім того, він переконаний, що чим далі, тим більше росіян виступають проти президентства Путіна і це може закінчиться кривавими репресіями.

"Наступний закономірний етап - це постановка питання про легітимність Путіна. Поки що ніхто в широких масах не задається питанням: наскільки конституційно, що Путін незаконно сидить на своєму четвертому президентський термін. І як ми бачимо, все більше і більше людей виходять на демонстрації проти цієї влади. Це сніжний ком, який неможливо зупинити, але можна сповільнити. І це робиться все більш жорсткими репресіями, які будуть ставати кривавими", - підсумував Рабинович.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна залишилося лише два варіанти: без кривавих подій в Росії не обійтися.