RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Український "Ан" влаштував ефектне повітряне шоу в Індії: опубліковано відео

Український літак Ан-132 на виставці повітряних досягнень в Індії продемонстрував елементи складного пілотажу, на які здатні зазвичай тільки спортивні або військові літаки.

Про це повідомляє ТСН.

Літак виконав бойовий розворот, і так звані "гірки" і "бочки".

Повідомляється, що авіашоу почалося зі страшної аварії - напередодні виставки під час тренувань у небі зіткнулися два літаки місцевої пілотажної групи. Двоє пілотів встигли катапультуватися, один - ні. Після наради організатори вирішили-таки шоу починати.

На ньому Ан-132 виділили 7 хвилин. За цей час літак встиг "забратися" на гірку, звалитися в круте піке, зробити "бочку", потім ще одну і продемонструвати фірмову "Антонівську" посадку по неймовірно крутій глісаді.

"Ми раді, що ми впоралися, немає ніяких проблем, і в нас почуття хороші", - говорить пілот-випробувач ДП "Антонов" Богдан Загорулько.

Задоволений польотом і президент "Антонова", тому що це для нього не просто шоу - Україна демонструє індусам, як потенційним замовникам, можливості нової машини.

"Може зацікавити індійський ринок за рахунок своїх характеристик. Не виключено, що частина виробництва цього літака, якщо буде серійне виробництво, може розташовуватися в Індії", - пояснив Олександр Донець.

Як повідомляв "Апостроф", недавно український літак брав участь в доставці супутника для запуску ракети Ariane 5.