RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

До Трампа на бронепоїзді: лідер КНДР відправився на зустріч із президентом США

23 лютого лідер КНДР Кім Чен Ин відправився із залізничного вокзалу Пхеньяна в Ханой на майбутню зустріч із президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на власне джерело.

"Близько 17:00 за місцевим часом Кім Чен Ин відправився в Ханой на своєму бронепоїзді. Очікується, що весь шлях до столиці В'єтнаму лідер КНДР виконає залізницею транзитом через Китай", - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляли ряд азіатських ЗМІ з посиланням на свої інформовані джерела, поїзд лідера КНДР має прибути з Пхеньяна на китайську станцію Даньдун, потім до Пекіна, звідти попрямує на південь Китаю, перетне кордон із В'єтнамом поблизу станції Ланг Сон і добереться до Ханоя. Загальна протяжність залізничного маршруту від столиці КНДР до В'єтнаму становить понад 4,5 тис. км. При середній швидкості важкого броньованого поїзда менше 100 км/год ця подорож може зайняти більше двох діб.

Нагадаємо, перший в історії саміт президента США і лідера КНДР відбувся 12 червня минулого року в Сінгапурі. За його підсумками Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали спільний документ, в якому Пхеньян узяв на себе зобов'язання щодо денуклеаризації Корейського півострова в обмін на гарантії безпеки з боку Вашингтона.

Про першу зустріч лідерів США і КНДР читайте в матеріалі "Апострофа": Посмішки, рукостискання і серцевий напад: що відомо про зустріч Трампа з Кім Чен Ином.