RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

​Топ-чиновник Путіна побив пропагандиста Кремля: відео

Глава Ширинского району Хакасії (Росія) Сергій Зайцев напав на кореспондента телеканалу "Росія 24" Івана Літоміна.

Сюжет про це було показано 25 травня у програмі "Вести. Дежурная часть".

В ході інтерв'ю журналіст запитував чиновника про його дорогому особняку, а також неякісне житло, яке було надано владою постраждалим від природних пожеж у 2015 році.

Зайцев спілкувався зі знімальною групою на підвищених тонах, а потім, спробувавши вирвати мікрофон у Літоміна, схопив його і різко повалив на підлогу з криком: "Пішов геть, сказав, звідси". Слідом помічники Зайцева вигнали журналістів з кабінету чиновника, намагаючись прикрити об'єктив працювала камери.

Увечері неділі, після того, як ролик з нападом став активно поширюватися в соцмережах, на нього відреагувала "Єдина Росія", членом якої є Зайцев. У партії пообіцяли скликати комісію з етики, яка оцінить дії хакаського чиновника.

"Які б складні і неприємні запитання ні задавали, будь-який член партії "Єдина Росія", особливо що знаходиться при виконанні службових обов'язків, зобов'язаний відповідати на них. Мені соромно за те, що дозволив собі голова району Хакасії Сергій Зайцев. Від імені всієї партії "Єдина Росія" я приношу вибачення всьому журналістській спільноті за ту потворну сцену, яку дозволив собі Сергій Зайцев", - заявив секретар комісії Євген Ревенко.

Слідчий комітет також оголосив, що проводить перевірку за фактом інциденту. Телеканал також направив скарги на перешкоджання журналістській діяльності в Генпрокуратуру і МВС.

У коментарі РІА "Новости" Зайцев назвав дії журналістів спланованою провокацією.

"Ніхто не забороняв їм зв'язатися напередодні, узгодити інтерв'ю, приїзд. Увірватися в кабінет в неробочий час і з порога звинуватити мене, обізвати злодієм і корупціонером, що я маю кримінальне минуле і чи не соромно мені займати місце глави. І це протягом десяти хвилин. Просто не можна було розмовляти. Спробував виштовхати його з кабінету. Дуже активний опір. Який це може бути напад, коли троє чоловіків вриваються до мене в кабінет, де я один, і двоє з них є явно фізично міцнішим за мене", - сказав він.

У квітні 2019 року Сергія Зайцева буо засуджено до 4,5 років позбавлення волі: його визнали винним у недбалості, що призвела до загибелі 12 осіб в результаті пожеж в селі Шира. Його було звільнено від покарання у зв'язку з амністією з нагоди 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Як повідомляв "Апостроф", в Єкатеринбурзі на одному з мітингів проти будівництва храму на місці міського скверу побили журналіста і блогера Максима Румянцева.