RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Гімалаях безслідно зникло восьмеро альпіністів: подробиці НП

Під час експедиції в індійські Гімалаї зникли вісім альпіністів - чотири британці, два американці, австралієць та їх провідник-індієць.

Про це повідомляє CNN.

"Група намагалася піднятися на Східну Нандадеві, одну з найвищих танайважкодоступніших вершин Індії, висотою понад7400 метрів, уточнив місцевий магістрат району Уттаракханд, Віджай Кумар Джогданде", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зниклі восьмеро осіб були частиною більшої команди з 12 осіб, яка вирушила з села Мунсіярі 13 травня. Але 12 днів тому, 25 травня, лише четверо з групи повернулися до базового табору, який розташовано на висоті 6000 метрів над рівнем моря. Компанія, яка організувала експедицію, чекала кілька днів після того, як решта членів команди не змогли прибути, перш ніж сповістити владу про їх зникнення 31 травня.

Уточнюється також, що вже після повідомлень про зникнення, індійський провідник зв'язувався з індійською владою.

Три пошукових групи нині досягли першого базового табору, який знаходиться на 25 кілометрів нижче піку. Інша група, оснащена і цивільними медичними товарами, також знаходиться в дорозі. Очікується, що військовий літак буде відправлено завтра, щоб допомогти в рятувальних роботах.

Поки що не зрозуміло, зникли альпіністи під час підйому або спуску, і чи існує інша причина їх зникнення.

Як повідомляв "Апостроф", 5 травня під час сходження на гору Ельбрус помер альпініст із України.