RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​У Путіна показали відео інциденту з військовими літаками РФ і США

Російські винищувачі Су-27 перехопили стратегічні бомбардувальники США, які наблизилися до кордонів РФ з боку Чорного і Балтійського морів.

Про це повідомили в Міноборони Росії.

"Екіпажами російських винищувачів Су-27 зі складу чергових сил з протиповітряної оборони було здійснено перехоплення стратегічних бомбардувальників В-52Н ВПС США, які наближалися до державного кордону Російської Федерації з боку Чорного і Балтійського морів", - йдеться у повідомленні відомства.

Відзначається, що перехоплення був проведений нібито для недопущення порушення російських кордонів.

У Росії неодноразово відзначали, що прольоти американських літаків у російських кордонів створюють напруженість. Так, 21 березня, коментуючи проліт стратегічних бомбардувальників ВПС США біля кордонів Росії над Балтійським морем, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що це "не сприяє атмосфері безпеки".

"Безумовно, подібні дії Сполучених Штатів не ведуть до зміцнення атмосфери безпеки і стабільності в тому регіоні, який прилягає безпосередньо до кордонів Російської Федерації", - сказав він.

У той же день Міноборони опублікувало відео з бомбардувальником ВПС США. Зазначалося, що на перехоплення B-52H двічі вилітали винищувачі Су-27.

Стратегічний бомбардувальник B-52H - основний літак дальньої бомбардувальної авіації США. Він здатний нести ядерну зброю і для виконання бойового завдання може пролетіти близько 7 тис. км.

У той же час Су-27 - це російський винищувач четвертого покоління, розроблений в кінці 70-х років минулого століття. У його завдання входить забезпечення переваги в повітрі.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 10 червня, в небі над Естонією британські винищувачі "Тайфун" перехопили два російські військово-транспортні літаки Ан-24 і Ан-26, які пролітали в загрозливій близькості до естонського авіапростору.