RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росія похвалилася "запуском" підводного крейсера поруч з місцем ядерної НП: відео

25 грудня у російському місті Сєверодвінськ на воду спустили перший серійний атомний підводний човен "Новосибірськ" модернізованого проекту Ясень-М.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на російські ЗМІ.

Очікується, що субмарину передадуть ВМС РФ у 2020 році. Екіпаж вже пройшов відповідну підготовку.

Атомні підводні човни проекту Ясень-М мають водотоннажність 13,8 тисяч тонн, глибину занурення - 520 метрів, екіпаж - 64 людини, автономність - 100 діб, підводна швидкість - 31 вузол. Підводні човни озброєні мінами, торпедами 533 міліметри, а також крилатими ракетами Калібр і Онікс.

Тим часом, у мережі користувачі встигли саркастично висміяти запуск підводного човна. Зокрема, пригадали, що на початку серпня Міноборони РФ повідомило про вибух при випробуванні рідинної реактивної рухової установки. Повідомлялося про шість людей, які отримали травми під час вибуху і загоряння виробу, що випробовується, пізніше з'явилася інформація про те, що крім постраждалих є ще й жертви - загинуло двоє людей.

Як раніше повідомляв "Апостроф", помічник держсекретаря США з контролю над озброєннями Томас Дінанно розповів свою версію вибуху на полігоні під Северодвінськом, РФ. На його думку, НП сталася під час підйому ракети "Буревісника" (Skyfall) з моря на поверхню.