RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У США сталася серйозна НП з літаком, що летів над школами: опубліковано відео

У США літак скинув авіаційне паливо над районом, де знаходяться школи, в результаті постраждали люди.

Про це повідомляє телеканал ВВС.

Гас з паливних баків літака Boeing 777-200, який здійснював екстрену посадку в аеропорту Лос-Анджелеса, розсіявся над населеним районом, де знаходилися шість шкіл. Паливо потрапило на людей, зокрема, на дитячий майданчик.

В результаті НП постраждали мінімум 60 дітей і дорослих. Вони звернулися за медичною допомогою зі скаргами на труднощі з диханням і роздратування шкіри.

У момент події два класи початкової школи в Кудахі - передмістя Лос-Анджелеса в 26 км від аеропорту - були на прогулянці. Медики, викликані в школу, повідомили, що збитки для здоров'я були невеликі. Госпіталізувати нікого з потерпілих в шести школах не довелося.

Мер Кудахі заявила, що вкрай засмучена інцидентом: "Це початкова школа, це маленькі діти".

Відзначають, що рейс Delta 89 вилетів з Лос-Анджелеса в Шанхай, але через поломки в двигуні екіпаж прийняв рішення терміново повернутися. Авіакомпанія Delta Airlines, в свою чергу, офіційно підтвердила, що скидання палива знадобилося для зменшення ваги літака перед екстреною посадкою. Приземлення лайнера пройшло вдало, постраждалих серед пасажирів і екіпажу немає.

За словами прес-секретаря американської Федеральної авіаційної адміністрації Аллена Кенітцера, для кожного великого аеропорту в США ретельно прописана процедура звільнення паливних баків.

"Інструкція вимагає, щоб паливо скидалося над спеціально виділеними для цього ненаселених районами і, як правило, на більшій висоті, щоб гас розсіявся і розпався на частки до того, як досягне землі", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в результаті попадання літака рейсу Москва - Бангкок авіакомпанії "Аерофлот" в повітряну яму були травмовані 25 осіб.