RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Японії через коронавірус ввели режим НС: влада виділяє населенню рекордну суму

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе для стримування поширення коронавірусу затвердив до 6 травня режим надзвичайного стану в семи префектурах Японії, включаючи Токіо.

Коронавірусом заражено понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Bloomberg.

Крім Токіо, режим НС введено в префектурах Сайтама, Тіба, Канагава, Осака, Хего і Фукуока.

У семи з 47 префектур Японії будуть закриті ресторани, караоке, зали ігрових автоматів, рекреаційні зони. Продовольчі магазини, банки, лікарні та інші підприємства суспільної важливості продовжать роботу.

Крім того уряд Японії оприлюднив рекордний за обсягом пакет стимулів - 108,2 трлн ієн ($ 994 млрд), що включає заходи підтримки домовласників і малого бізнесу в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19. Обсяг пакету еквівалентний 20% ВВП Японії.

Для громадян Японії, чиї доходи через епідемію різко впали, передбачаються грошові виплати в розмірі 300 тис. ієн ($ 2750). В цілому на ці цілі виділено 4 трлн ієн.

Ще 2,3 трлн ієн буде направлено японською владою на підтримку малого бізнесу, для якого також передбачається знизити податкове навантаження. Уряд виділяє в цілому 45 трлн ієн на корпоративне фінансування, яке повинно допомогти японським компаніям зберегти бізнес в період кризи.

Станом на 7 квітня, в Японії зафіксовано 3906 випадків захворювання COVID-19, з них 592 особи одужали, 92 померли.

Як повідомляв "Апостроф", станом на вівторок, 7 квітня, в Києві коронавірусом захворіли 279 осіб, 5 хворих померли від COVID-19.