RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Папа Римський назвав причину пандемії і порівняв популістів з Гітлером

Спалах коронавірусу COVID-19, на думку папи Римського Франциска, стався через безвідповідальне ставлення людей до природи, зокрема до змін клімату.

Коронавірус вбив 82 тисячі осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Таку думку понтифік висловив в інтерв'ю британському католицькому журналісту Остину Айвері.

У розмові з представником преси папа Римський нагадав про екологічні катастрофи, що сталися останнім часом, і назвав спалах коронавірусу відповіддю природи на дії людей.

"Хто зараз говорить про пожежі в Австралії або пам'ятає, що 18 місяців тому човен міг перетнути Північний полюс, тому що всі льодовики розтанули? Хто зараз говорить про повені? Я не знаю, чи було це помстою природи, але це, безумовно, є відповіддю природи", - сказав папа Франциск.

Понтифік також закликав політиків-популістів не лицемірити, як Гітлер в 1933 році, лякаючи весь світ кризою і голодом і в той же час займаючись виробництвом зброї. На його думку, людство повинно уповільнити темпи виробництва і споживання, а також навчитися розуміти світ природи.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні на час карантину, як мінімум до 24 квітня, заборонено всі масові релігійні заходи, зокрема святкування Пасхи, але в регіонах шукають можливість не залишити віруючих зовсім без атрибутів свята.