RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Вмиратимуть в паніці: відомий письменник "передбачав" епідемію коронавірусу в минулому столітті

Американський письменник Стівен Кінг вважає, що спалах COVID-19 схожий на описану ще в 1978 році в його романі "Протистояння" вірусну пандемію, яка знищила населення планети.

Мутація коронавірусу і смерті без симптомів: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це "король жахів" і автор численних бестселерів повідомив в інтерв'ю National Public Radio.

"Я продовжую примушувати людей говорити: "Ну й діла, ми ніби живемо в історії Стівена Кінга". І моя єдина відповідь на це: "Мені дуже шкода", - сказав письменник.

За його словами, пандемія, схожа на COVID-19, рано чи пізно повинна була статися в нашому суспільстві, де подорожі - це основа повсякденному житті. У той же час письменник підкреслює, що COVID-19 - інфекція куди менш небезпечна, ніж супергрип "Капітан Торч" з його роману.

У романі "Протистояння" населення заспокоювали, що поширена хвороба - звичайний грип. Але все закінчилося тим, що люди вмирають в паніці, намагаючись залишити свої міста, а дороги забиті "мертвими" транспортними засобами. Нічого подібного, на щастя, зараз не відбувається.

Письменник зауважив, що разом з консультантом, який допомагав йому в написанні роману, шукав вірус для твору, який був би смертельним і при цьому постійно змінювався, через що вакцинацію необхідно робити кожні два-три роки.

Стівен Кінг також порівняв пандемію коронавірусу з Великою депресією в США, про яку йому розповідала його мати.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в своїх прогнозах знаменита болгарська провидиця Ванга говорила про страшну епідемію в дзеркальному році, від якої люди будуть падати і помирати на вулиці. Тепер її пророцтва пов'язують з пандемією коронавірусу Covid-19.