RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Новий спосіб зараження коронавірусом: що робити, щоб не захворіти

У приміщеннях без вентиляції концентрація коронавірусу SARS-CoV-2 в повітряних аерозолях набагато вище, ніж в провітрюваних приміщеннях.

Італія і Британія перемагають у "битві": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляється в журналі Nature Research.

Вчені намагалися з'ясувати аеродинамічну природу вірусу шляхом вимірювання його РНК в повітрі у двох лікарнях китайського міста Ухань під час спалаху Covid-19 в лютому-березні 2020 року.

З'ясувалося, що коронавірус затримується в повітрі в багатолюдних приміщеннях або приміщеннях, де відсутня вентиляція. Це підтверджує версію про те, що Covid-19 може поширюватися через крихітні частинки в повітрі, відомі як аерозолі.

У двох досліджуваних лікарнях Уханя в повітрі виявили дрібні частинки вірусу. Це може свідчити про те, що частинки зі спорядження медиків після контакту з хворим потрапляють в повітря після зняття масок, рукавичок та костюмів.

"Результати (дослідження) показують, що вентиляція приміщень, відкритий простір, дезінфекція захисного одягу, а також правильне використання і дезінфекція туалетних зон можуть ефективно обмежувати концентрацію РНК SARS-CoV-2 в аерозолях", - повідомили автори дослідження.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені назвали новий спосіб передачі коронавірусу.