RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Кидали каміння і палиці: в закритому на карантин селі в Грузії стався конфлікт з медиками, відео

У Грузії в селі Мушевані Болнісського району при спробі госпіталізації десяти місцевих жителів, у яких підтвердився коронавірус, сталася бійка з поліцією і медиками.

Новий удар по Британії і "псевдовибори" в Польщі: як коронавірус змінює світ (оновлюється)

Про це повідомляє Громадське телебачення Грузії.

З 25 квітня в Мушевані встановлений режим суворого карантину. На в'їздах і виїздах з села встановлено блокпости, які контролюють поліцейські і військові. Жителі можуть залишати територію села тільки в разі надзвичайної необхідності і з дозволу місцевої влади.

Увечері 1 травня жителі Мушевані чинили опір лікарям "швидкої", які повинні були забрати інфікованих в лікарню. У медичну машину вони почали кидати каміння і палиці. Кадри з місця опублікувало "Радіо Марнеулі".

Так само група агресивно налаштованих людей зустріла поліцейських. Як повідомили грузинські ЗМІ, учасниками інциденту стали родичі інфікованих - кілька молодих людей, що перебували в стані алкогольного сп'яніння. Вони пошкодили машину "швидкої", ані лікарі, ані поліцейські не постраждали.

"Вони сказали, що в нашому селі немає вірусу, щоб ми відчепилися від них і налякали камінням і палицями. Їх було багато. Пошкоджено автомобіль "швидкої". Подряпано мою машину", - повідомив повірений мера Болнісі в Мушевані Робінзон Селімашвілі.

Болнісській район залишається закритою зоною вже 40 днів. Крім села Мушевані закриті ще кілька населених пунктів.

Станом на 2 травня в Грузії зареєстровано 566 випадків інфікування COVID-19. З них 207 осіб одужали, семеро померли.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок суботи, 2 травня, в Україні зафіксовано 11 411 випадків зараження коронавірусною інфекцією, з яких за останню добу - 550 випадків, що є добовим рекордом.