RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Проти Трампа у США почали нове розслідування: названо причину

У Конгресі США демократи почали розслідування щодо звільнення з Держдепартаменту чиновника, який займався розслідуванням діяльності держсекретаря Майка Помпео.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомлення про розслідування з'явилося на наступний день після того, як президент США Дональд Трамп оголосив про намір звільнити генерального інспектора Держдепартаменту Стіва Лініка.

Демократи вважають, що Лінік почав розслідування правопорушень держсекретаря Помпео.

Лінік нібито розслідував скарги на те, що Майк Помпео міг зловживати роботою підлеглих і просив їх виконувати особисті доручення, зокрема купувати їжу та доглядати за його собакою.

Білий дім заявив 16 травня, що Трамп звільнив інспектора Лініка за рекомендацією Помпео. Відповідно до закону, Білий дім повинен повідомити Конгрес за 30 днів до звільнення генерального інспектора.

В рамках розслідування демократи зажадали, щоб адміністрація Трампа передала документи, пов'язані зі звільненням Лініка, а також інформацію про розслідування, яке він проводив.

Лінік став третім чиновником, який вивчав можливі неправомірні дії влади, та був звільнений Дональдом Трампом за останні два місяці.

Екс-прокурор Лінік був призначений колишнім президентом США Бараком Обамою для контролю за витратами та виявлення будь-яких зловживань в Держдепартаменті.

Новим генеральним інспектором стане Стівен Акард, колишній помічник віце-президента Майка Пенса.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні 2019 Конгрес США почав розслідування проти Трампа через Україну.