RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

​У Британії розгорівся гучний скандал за участю топ-чиновника, який "наплював" на карантин

У Британії урядовий радник Домінік Камінгс порушив правила карантину.

Про це повідомляє ВВС.

Пишуть, що політик в кінці березня здійснив 250-кілометрову подорож з Лондона в Дарем разом зі своєю дружиною. У той час поїздки вже було заборонено в рамках карантину. Крім того, у Камінгса спостерігалися симптоми коронавірусу, через що він з сім'єю мав знаходиться на самоізоляції.

Повідомляється, що вони вирушили до близьких родичів з причин, пов'язаних з доглядом за дитиною.

Відзначають, що тепер британці закликають звільнити радника з його посади. Опозиційні депутати заявили, що Камінгс повинен піти у відставку, якщо буде встановлено, що він дійсно порушив карантин, оскільки це виглядає з неповагою до законослухняних громадян.

"Це було правильним вчинком, це зовсім не про те, про що всі подумали", - заявив сам політик.

На захист Камінгса виступили міністр закордонних справ Домінік Рааб і міністр фінансів Ріші Сунак.

"Просити про пояснень з приводу цього - логічно і справедливо. Але, як було сказано, двоє батьків з коронавірусом намагалися подбати про свою малолітню дитину. Той, хто збирається політизувати це питання, нехай краще пильно подивиться на себе в дзеркало", - написав Домінік Рааб.

Таку ж позицію зайняв і Сунак.

"Подбати про дружину і маленьку дитину - це виправданий і логічний вчинок, намагатися отримати на цьому політичні бали - ні", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", в російському Санкт-Петербурзі, який є в списку міст з найбільшим числом заражених коронавірусом людей, населення масово ігнорує рекомендації влади на час карантину. Нещодавно там сталася роздача їжі на одному з ринків, де зібралися сотні людей.