RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У США анонсували санкції проти Китаю: Трамп зробив різку заяву

Сполучені Штати Америки мають намір ввести санкції проти офіційних осіб Китаю через порушення домовленостей щодо автономії Гонконгу, де Пекін збирається легалізувати свої спецслужби.

Про це заявив американський президент під час прес-конференції в п'ятницю, 29 травня.

Заплановані санкції, зокрема, передбачають заборону на в'їзд в США окремим громадянам КНР, які можуть нести потенційну загрозу безпеці. За словами Трампа, це стане відповіддю на "багаторічне незаконне шпигунство", яке нібито здійснювали китайські спецслужби в США.

У своєму виступі Трамп підкреслив, що Гонконг більше не є достатньо автономним, щоб "заслуговувати особливе ставлення" з боку США. Тому американський уряд перегляне відносини з Гонконгом, включаючи надані йому пільги.

"Китай замінив свою обіцяну формулу "Одна країна, дві системи" на "Одна країна, одна система", - зазначив Трамп, назвавши ситуацію, що склалася "трагедією для людей Гонконгу, людей Китаю і людей усього світу".

Нагадаємо, що в цьому ж виступі перед журналістами Трамп також звинуватив Китай в приховуванні коронавірусу, що, за його словами, призвело до смерті понад 100 тисяч людей в США.

Детальніше про протистояння США і Китаю через ситуацію в Гонконзі читайте в матеріалі "Апострофа": Між Сходом і Заходом: як "майдан" в Гонконзі зіштовхнув США і Китай.