RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Чисельність населення Землі стрімко зростає: опубліковано свіжі цифри

Щорічно населення нашої планети збільшується на 82 мільйони, в даний час кількість землян досягла 7,8 млрд осіб.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на німецький фонд "Населення Землі" напередодні Всесвітнього дня народонаселення, який відзначають 11 липня.

У повідомленні фонду зазначається, що населення нашої планети продовжує стрімко збільшуватися. Підрахунки свідчать, що в світі кожну секунду народжується в середньому 2,6 дитини.

Однією з головних причин зростання народонаселення експерти називають велику кількість небажаних вагітностей, особливо в країнах третього світу, де жінки і дівчатка не можуть вільно розпоряджатися своїм тілом. За статистикою, в світовому масштабі небажаними є дві з кожних п'яти вагітностей.

Особливо важка ситуація в африканському регіоні на південь від Сахари, де доступу до протизаплідних засобів позбавлена кожна друга жінка. На кожну жінку тут, як і раніше, припадає 4,4 дитини (в середньому по світу - 2,4 дитини). Згідно з прогнозами ООН, число жителів цього регіону до 2050 року зросте з 1,3 млрд до 2,5 млрд осіб.

Експерти відзначають, що виправити становище могли б сексуальна освіта і застосування протизаплідних засобів.

Як раніше повідомляв "Апостроф", за підрахунками Служби статистики уряду США, населення Землі за останні 30 років зросло більш ніж на 50%, однак темпи приросту знижуються.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: