RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Лукашенко терміново зібрав Радбез після затримання бойовиків з РФ: про що там говорили

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зібрав термінову нараду з членами Ради безпеки. Йому доповіли про ситуацію у зв'язку з затриманням в Білорусі більше трьох десятків представників іноземної приватної військової компанії.

Про це повідомляє БЕЛТА.

"Я запросив вас для того, щоб розібратися з цією, можна сказати, надзвичайною подією, яка сталася сьогодні вночі. Інакше її не назвеш", - зазначив білоруський лідер.

Він попросив голову КДБ Валерія Вакульчика більш детально доповісти про ситуацію.

"Я дивлюся на реакцію росіян. Вони вже, виправдовуючись, говорять, що мало не ми їх самі сюди завезли. Ясно, треба ж якось виправдати свої брудні наміри. Тому дуже просив би, щоб в цій ситуації і з цим фактом було все дуже відверто і чесно. Якщо це російські громадяни (а я так розумію, їх допитали), значить, треба звернутися негайно до відповідних структур Російської Федерації, щоб вони пояснили, що відбувається ", - сказав Олександр Лукашенко.

Фото: БЕЛТА

"Нам треба звернутися до російських засобів масової інформації, в тому числі Telegram-каналах, щоб вони, як Путін каже, пургу не гнали. Якщо винні, треба з цієї ситуації виходити гідно. Якщо не винні - добре, у нас немає ніякої мети зганьбити близьку нам країну", - розповів Лукашенко.

Фото: БЕЛТА

Як писав "Апостроф", в Білорусі оприлюднили список затриманих бойовиків іноземної приватної військової компанії Вагнера, серед них помітили тих, що воювали на Донбасі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: