RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

Всі новини

РФ відреагувала на затримання бійців ПВК "Вагнер" в Білорусі

Затримані в Білорусі росіяни не планували залишатися в республіці, але мали намір виїхати в іншу країну. За словами дипломата, в санаторій "Белорусочка" під Мінськом вони заселилися після того, як запізнилися на свій рейс.

Про це заявив дипломат Росії в Білорусі Дмитро Мезенцев, повідомляється на сайті посольства РФ в Білорусі.

"[Вони] запізнилися на рейс з національного аеропорту столиці Республіки, прямуючи транзитом до третьої країни. Вони мали намір вилетіти з Мінська 25 липня і не покладатися перебувати в республіці як би там не було тривалий час, а багато пізніше планували повернутися в російську столицю з іншого держави також літаком, минаючи територію Білорусі ", - сказав посол, заяву якого опубліковано на сайті дипмісії.

Підставою для приїзду до Білорусі чоловіків, яких офіційний Мінськ назвав "бойовиками" приватної військової компанії (ПВК) Вагнера, за словами Мезенцева, був контракт з білоруською фірмою.

"За інформацією, яку ще належить уточнити, росіяни можуть бути співробітниками приватного охоронного підприємства, яке в рамках виконання зобов'язань за комерційним контрактом покликане забезпечувати охорону енергетичної інфраструктури та ресурсів за кордоном - аж ніяк не в Білорусі", - пояснив дипломат.

Мезенцев запевнив, що посольство забезпечить захист прав затриманих російських громадян і вже направило ноту про консульський доступ до них в МЗС Білорусії.

Він також підкреслив, що не вважає підставою для втручання правоохоронних органів ні "носіння камуфляжу", ні "неготовність" підняти в період перебування в будь-якому санаторії Білорусії "добру чарку" за друзів.

Дмитро МезенцевФото: сайт посольства РФ в Білорусі

Як писав "Апостроф", затримання бойовиків під Мінськом поламало всі сценарії з приводу розвитку відносин між Росією і Білоруссю.