RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

У Білорусі пройшли жорсткі затримання після "велопробігу солідарності": фото і відео

Вчора, 7 серпня, в Мінську пройшов велопробіг, учасники назвали його велопробігом солідарності. Все закінчилося жорсткими затриманнями і автозаками.

Про це пише видання news.tut.by.

Велосипедисти виїжджали з різних точок столиці, в тому числі від Лошицького парку, бульвару Толбухіна, Футбольного манежу на проспекті Переможців. Безліч велосипедистів були в центрі, в районі парку Горького і Янки Купали.

Спочатку все було спокійно, а коли велосипедисти вже почали роз'їжджатися, почалися затримання. За інформацією позбавленого реєстрації правозахисного центру "Вясна" в затриманнях брали участь співробітники ОМОНу, міліції і солдати внутрішніх військ.

Фото: news.tut.by

Як пише видання, зі слів очевидців, є постраждалі - одного із затриманих відвезла швидка.

Варто відзначити, що велопробіги солідарності проходили в Мінську і раніше. Наприклад, 27 червня, 3 липня, 10 липня. Затримання були, але не масові, проте багатьох велосипедистів штрафували за відсутність дзеркал. Проходять велопробіги солідарності і в інших регіонах Білорусі.

Фото: news.tut.by

Фото: news.tut.by

Також про затримання повідомляє мешканка Мінська Олександра Дварецкая. Вона обурена тим, що відбувається на вулицях Мінська.

"Це Мінськ сьогодні, сьогодні тут гвинтять велосипедистів. Просто за те, що вони підтримують політв'язнів, що у них - інша точка зору, вони просто їхали містом. Мені здається, в моїй френдстрічці всі хочуть змін, але якщо є ті, хто підтримує чинну владу, ті, хто ходив на дострокове голосування, хто впевнений, що "аби не було Вайни", що добре і так і можна потерпіти, що головне стабільність і як є - ви правда готові опинитися в такій ситуації? "- пише вона.

На кадрах відбуваються дуже жорсткі затримання, людей буквально стягують з їх велосипедів і "пакують" в мікроавтобуси.

Крім цього, про жорсткі затримання повідомляє білоруське відділення "Радіо Свобода".

На кадрах видно, як за велосипедистами женуться люди в формі і дуже жорстко зіштовхують з них, а далі заламують і ведуть в машини.

Як писав "Апостроф", 7 серпня, з Білорусі депортували українських кореспондентів телеканалу "Настоящее время" - українців Ірину Ромалійскую і Юрія Баранюка і росіянина Івана Гребенюка, яких затримали в Мінську.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: