RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Білорусі звільнили 5 українців, затриманих на протестах

Сьогодні, 14 серпня, п'ятьох громадян України, яких затримали в Білорусі під час масових акцій протесту, звільнили.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, пише interfax.

"Цей день вийшов дуже продуктивним, оскільки на свободу вийшли п'ять громадян України. Всі вони знаходяться в безпеці. Це Костянтин Реуцький, Євген Васильєв, Оксана Алешина, про яких вранці повідомив президент України. Після обіду ми також добилися звільнення нашого громадянина Романа Шишко, який був затриманий в Бресті ", - сказав Єнин в ефірі телеканалу "Україна 24".

Крім того, за його словами, представники МЗС України відвідали в лікарні ще одного звільненого українця, Павла Чернявського, який після звільнення з СІЗО відчував себе погано і був госпіталізований.

"Травма виявилася не настільки серйозною, щоб вимагати перебування в стаціонарі. Він відмовився від лікування в стаціонарних умовах, і повернувся додому", - уточнив Єнин.

Уточнюється, що всім звільненим громадянам запропонували допомогу від посольства України в Мінську, в тому числі в контексті повернення в Україну.

І ті з них, які побажають повернутися, зможуть зробити це за першої можливості. Щодо їх повернення буде повідомлено окремо, додав Єнин.

Як писав "Апостроф", 12 серпня у соцмережах почали бити на сполох через затримання відразу двох відомих волонтерів з організації "Схід SOS" - Костянтина Рєуцького і Євгена Васильєва.