RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

4 жовтня

3 жовтня

Всі новини

Світлана Алексієвич увійшла до президії Координаційної ради опозиції: хто ще туди обраний

Сьогодні, 19 серпня, в Білорусі Координаційна рада з трансферу влади провела своє перше засідання, на якому було обрано президію.

Про це повідомляє "Белапан".

Як повідомляє прес-служба ради, до складу президії увійшли: лауреат Нобелівської премії Світлана Алексієвич, міжнародний медіатор Лілія Власова, представник МТЗ Сергій Дилевські, юрист Максим Знак, довірена особа кандидата в президенти Світлани Тихановської Ольга Ковалькова, координатор штабу Віктора Бабарика Марія Колесникова і колишній голова Купалівського театру, екс-дипломат Павло Латушко.

Про створення координаційної ради Світлана Тихановська, знаходиться в Литві, оголосила 14 серпня.

"З урахуванням того, що відбувається в країні і необхідності вжиття невідкладних заходів для відновлення законності в Білорусі, я, Світлана Тихановська, ініціюю створення координаційної ради для забезпечення трансферу влади. До цієї ради можуть увійти представники громадянського суспільства, шановні і відомі білоруси, професіонали своєї справи. Я доручаю своїй довіреній особі Ользі Ковальковій і адвокату Максиму Знаку приймати заявки щодо висунення членів ради від організацій і об'єднань громадян", - заявила вона у відеозверненні.

Як писав "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав глав західних країн звернути увагу на ситуацію в їх державах.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: