RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Німеччині побудують унікальне місто - в ньому будуть заборонені машини

В Німеччині анонсували зведення екологічного міста, де не буде машин. Місто Buckower Felder побудують на ділянці площею 16 гектарів в передмісті Берліна.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Buckower Felder.

Будівництво унікального міста відповідатиме всім нормам екології, а головною особливістю його буде повна відсутність автомобілів. В Buckower Felder побудують 40 багатоквартирних будинків, а прилеглу територію засадять деревами. Мешканці міста будуть пересуватися на велосипедах, для цього збудуть велодоріжки, а для зберігання машин зведуть спеціальні гаражі на околиці міста. Система теплопостачання міста передбачає мінімальні викиди вуглекислого газу.

Відповідно до інформації на сайті, початок будівництва заплановано на 2021 рік, роботи займуть близько трьох років.

До 2024 року в місті планується побудувати 900 квартир, оренда яких коштуватиме від 6,5 до 10 євро за квадратний метр. Як заявив менеджер однієї з житлових компаній, будівництво таких міст цілком виправдано, оскільки "люди зараз хочуть тиші і спокою".

Як повідомляв "Апостроф", в Малайзії планують масштабне будівництво - в штаті Пінанг на півдні країни вирішили збудувати "острови майбутнього" під назвою BiodiverCity. В рамках проекту, який планують здійснити до 2030 року, на островах обладнають пляжі, парки, освітні центри, а також водний, повітряний і наземний транспорт.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: