RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Європі створили унікальний автобус-лабораторію для боротьби з коронавірусом: фото

Компанія Daimler Buses представила міжміський автобус Setra S 416 LE для боротьби з коронавірусною інфекцією. Транспорт обладнали під мобільну лабораторію для проведення ПЛР-тестів на COVID-19.

Про це пише Авто Центр.

Працівники підприємства в Нью-Ульмі переробили автобус у лабораторію на колесах всього за чотири тижні. Машина буде використовуватися компанією Huber Group Holding SE для проведення ПЛР-тестів.

За словами менеджера з розвитку бізнесу в компанії в Мюльхаузене Томаса Гертлера, мобільне тестування персоналу і співробітників можливо і в автобусі.

У 13-метровий автобус можна зайти через центральні двері. Брати зразки для перевірки на коронавірус будуть в передній частині салону, а в задній будуть обробляти персональні дані.

Відзначимо, що лабораторія на колесах обладнана висувним тентованим дахом для захисту від різких змін погоди. Також в салоні вбудовані стаціонарний обігрівач і Wi-Fi, за допомогою якого дані пацієнтів і їх результати вносяться в базу даних, яка ретельно захищена.

Процедура збору мазків і реєстрація випробовуваних триває всього 90 секунд, а результати можна буде дізнатися протягом доби.

Як повідомляв "Апостроф", турецькі дослідники з'ясували, що одним із симптомів коронавірусної інфекції є закладеність вух.