RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

До Конгресу США внесли законопроект про нові санкції проти Росії: кого зачеплять

У зв'язку з отруєнням і ув'язненням російського опозиційного політика Олексія Навального, шість сенаторів, по три від демократів і республіканців, внесли в Конгрес США законопроект про введення санкцій відносно чиновників з РФ.

Про це повідомив сенатор-республіканець Марко Рубіо в своїй заяві.

"Документ передбачає цілеспрямовані санкції проти російських чиновників, причетних до кричущих порушень міжнародного права, включаючи отруєння і тюремне ув'язнення лідера опозиції і антикорупційного активіста Олексія Навального", - йдеться в заяві.

У законопроекті пропонується, щоб адміністрація США встановила, чи порушив Кремль американські закони, що забороняють використання хімічної та біологічної зброї.

Крім того, він включає вимогу звіту про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова і про особисте багатство, накопичене корупційною діяльністю президента Росії Володимира Путіна і його найближчого оточення.

"Закон про притягнення Росії до відповідальності за зловмисну діяльність покладе на Путіна і його головорізів плату за їх корупцію і переслідування противників", - наголосив Рубіо.

Як повідомляв "Апостроф", США і Велика Британія різко відреагували на вердикт московського суду для Олексія Навального, якого засудили до 3,5 років колонії.