RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Археологи виявили місце шанування засновника Риму, якому 2 тис. років: фото

Археологи виявили древній кенотаф, який увічнював пам'ять легендарного засновника Риму Ромула.

Про це пише Аrabnews.

Кенотаф - це пам'ятник, що вважається надгробним, але розташований там, де не містяться останки покійного, свого роду символічна могила.

Невелика камера з простим саркофагом і круглим кам'яним блоком була знайдена на початку минулого століття під Капітолійським пагорбом на території старого римського форуму.

Однак значення знахідки стало ясно тільки після свіжих розкопок і нових досліджень.

За словами глави Археологічного парку Колізею Альфонсини Руссо, це місце, ймовірно, датується 6 століттям до нашої ери і знаходиться в найдавнішій частині міста, яка в історичних текстах безпосередньо пов'язана з першим правителем Риму.

"Ця територія дуже символічна. Це безумовно не може бути могилою Ромула, але це місце пам'яті, кенотаф", - зазначила вона.

Святиня захована під входом в Курію, одне з місць зустрічей римських сенаторів, яке згодом було перетворено на церкву - крок, який захистив її від розбирання на каміння, як це сталося з іншими будівлями форуму.

Згідно з міфом, Ромул і його брат Рем, сини бога Марса, були кинуті на березі річки Тібр, де вовчиця знайшла їх і нагодувала своїм молоком. Брати заснували Рим на цьому місці в 753 м до н.е. і сварилися через те, хто мав бути головним. Зрештою Ромул убив Рема. Згідно з однією з легенд, Ромул вознісся в небо після своєї смерті, щоб стати богом Квіріном.

Як повідомляв "Апостроф", в Римі після 14-річної реставрації відкрили для відвідувачів мавзолей першого імператора Риму Октавіана Августа. Пам'ятник історії фактично був закритий для публіки останні 80 років, а на його відновлення витратили 12,25 мільйонів доларів.