RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

На Філіппінах зафіксували новий штам COVID-19 - він вже добрався до Британії: всі подробиці

На Філіппінах виявлено новий штам коронавірусу, який поширюється світом - перші випадки зараження вже виявлено в Британії.

Як повідомляє ABS-CBN, новий штам отримав назву P.3, але поки не відомо чи є він більш заразним.

У МОЗ Філіппін відзначили, що новий штам поки "не визначений як варіант, що викликає заклопотаність, оскільки доступних даних недостатньо, щоб зробити висновок, чи буде він мати серйозні наслідки для громадської охорони здоров'я".

Підтвердження філіппінських медиків прозвучало майже через місяць після того, як дві мутації (E484K і N501Y) коронавируса були виявлені в зразках, отриманих в регіоні Центральні вісайя.

При цьому в МОЗ Філіппін підкреслили, що Всесвітня організація охорони здоров'я "не рекомендує використовувати місця виявлення випадків для позначення варіантів", тому його не слід називати філіппінським штамом.

Згідно з останніми даними, всього виявлено 98 випадків. Крім того, міністерство охорони здоров'я підтвердило виявлення першого випадку бразильського варіанту (P.1) у філіппінця, який повернувся з Бразилії.

Тим часом, як повідомляє видання The Sun, перші два випадки зараження цим штамом коронавірусц були виявлені на території Англії.

Управління охорони здоров'я Великобританії заявило, що цей варіант коронавіруса містить ряд небезпечних мутацій, в тому числі шипований білок E484K. Ця мутація була виявлена як в південноафриканському, так і в бразильському варіантах коронавірусу.

Експерти побоюються, що мутація E484K може краще ухилятися від імунної системи людини і знизити ефективність вакцин.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні підтвердили випадки зараження британським штамом коронавірусу на територіях Вінницької та Закарпатської областей.