RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Ще одна велика європейська авіакомпанія оголосила бойкот Білорусі

У відповідь на заклик Євросоюзу уникати повітряного простору Білорусі після інциденту із затриманням білоруського журналіста Романа Протасевича, французька компанія Air France оголосила про припинення польотів "до подальшого повідомлення" над повітряним простором країни.

Про це повідомляє BFMtv.

"Air France прийняла до відома висновки Європейської ради і, отже, зупиняє до подальшого повідомлення обліт (білоруського) повітряного простору своїми літаками. План польоту літака, що вже використовується в дорозі, буде змінений", - заявила авіакомпанія.

27 країн-учасниць, присутніх на саміті в Брюсселі, попросили свої авіакомпанії уникати прольотів над Білоруссю і зажадали "негайного звільнення" опозиціонера Романа Протасевича і його супутниці.

За даними організації "Євроконтроль", щотижня через повітряний простір Білорусі пролітали біля 2 тисяч літаків, що виконують комерційні рейси. Зі свого боку, білоруська компанія "Бєлавіа" щодня виконує близько 20 рейсів з або в аеропорти ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", з 00:00 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.