RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Постраждалі від вибухів у Врбетіце отримають серйозну компенсацію: кабмін Чехії прийняв рішення

Уряд Чехії підтримав проект, який передбачає виплату компенсацій постраждалим під час вибухів військових складів в селищі Врбетіце в 2014 році.

Про це повідомляє "Радіо Прага".

Приблизно 660 млн крон (близько 26 млн євро. - Ред.) за вимушені обмеження після вибуху двох складів боєприпасів, які будуть розділені між Злінським адміністративним краєм, селищами Богуславіце-над-Вларжі, Галузіце, Липова, Влаховіце і Славичин і їх жителями.

Пропозиція була висунута групою депутатів від усіх фракцій на чолі з міністром внутрішніх справ Яном Гамачеком і спікером нижньої палати Радеком Вондрачеком, окрім партій "Свобода і пряма демократія" (SPD) і християнських демократів.

Вибухи у військовому комплексі відбулися 16 жовтня і 3 грудня 2014 року, що спричинило знищення складів. Загинули двоє людей. Обидва склади були орендовані фірмою Imex Group міста Острава. За даними чеських спецслужб, вибухи були диверсією агентів ГРУ Росії.

Раніше ми розповідали, що Чехія видворила з країни 18 російських дипломатів через підозри в причетності агентів РФ до вибухів на військових складах в 2014 році.