RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скандал на саміті G20: охорона президента Бразилії побила журналістів, відео

Охорона президента Бразилії Жаіра Болсонару застосувала насильство проти бразильських репортерів, які висвітлювали його поїздку в Рим на зустріч Групи 20.

Про це пише Reuters.

За даними газети O Globo, журналіста телеканалу TV Globo Леонардо Монтейро охорона Болсонаро вдарила кулаком у живіт і сильно штовхнула після того, як той запитав президента, чому він не відвідав жодного заходу G20 у неділю.

На відео, знятому журналістом UOL Джамілем Чаде, видно хаотичні сцени: співробітники охорони штовхають пресу, а шанувальники Болсонаро скандують образи на адресу репортерів.

Офіс президента не коментував нападу і те, чому він відсутній на фото лідерів. Прес-група G20 також не відповіла на запити.

"Globo рішуче засуджує агресію проти свого кореспондента Леонардо Монтейро та інших колег у Римі та вимагає повної оцінки відповідальності", - заявили в TV Globo.

Нагадаємо, що на вулицях Риму Болсонару критикували за те, що він не боровся з пандемією коронавірусу в країні, а критики називали його "геноцидником". У Бразилії від COVID-19 померло понад 600 тисяч людей. Болсонару поставив під сумнів загрозу вірусу і вакцинацію, уникав карантину.

Раніше президент Бразилії Жаїр Болсонару не зміг пообідати в одному з нью-йоркських ресторанів. Главу держави не пустили до закладу через відсутність щеплення проти COVID-19.