RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Переживе кінець світу: в Австралії будують "чорну скриньку" Землі, фото

В Австралії створюють так звану "чорну скриньку" Землі - самописець з інформацією про нашу цивілізацію і її проблеми. Її установка запланована на 2022 рік, і зараз відбувається автоматичне накопичення інформації на спеціальному сайті.

Мета проекту – звернути увагу на небезпеку глобального потепління, пише телеканал ABC.

"Призначення цього пристрою - надати об'єктивні матеріали про події, які ведуть до припинення існування планети, взяти відповідальність за майбутні покоління і спонукати до термінових дій", - пояснили автори проекту.

Фоном на його сайті є зображення майбутнього монумента, який буде величезним бруском розміром 10х4х3 метра. Він буде зроблений зі сталевої броні завтовшки 7,5 міліметра і встановлений на стійкій у геологічному відношенні місцевості на острові Тасманія.

Всередині будуть величезні сховища даних із підключенням до інтернету, їх живитимуть сонячні батареї зверху та акумулятори всередині.

Так званий "чорний ящик" Землі буде фіксувати виміри температур на суші і не морі, дані про окислення океанів, вміст вуглецю в атмосфері, зникнення видів живих істот, зміни суші. Також там утримуватиметься інформація про чисельність населення, військові витрати країн та споживання електрики.

Крім того, він міститиме заголовки новин, публікації в соцмережах та повідомлення із зустрічей, присвячених змінам клімату.

Як розповідав "Апостроф", група експертів із США та Японії представила результати свого дослідження та розповіла про те, хто зможе вижити на планеті Земля через 1 мільярд років.