RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

19-річна бельгійка облетіла весь світ на надлегкому літаку та встановила три рекорди, фото

19-річна бельгійка Зара Резерфорд облетіла світ на надлегкому літаку, встановивши одразу кілька рекордів.

Про це пише BBC News.

Подорож стартувала 18 грудня 2021 року. За 41 день Зара облетіла п'ять континентів на надлегкому літаку.

За її словами, найскладніше було справлятися з погодою у Росії. "Найважчим був політ над Сибіром - було дуже холодно, і якби двигун заглух, то я могла б і не вижити", - розповіла вона.

Іншою проблемою Рутерфорд було закінчення терміну дії візи, яке застало її в Сибіру. Дівчині довелося чекати, щоб її паспорт передали повітрям до посольства Росії в США. Після отримання документа, Зара витратила три тижні на те, щоб перетнути Берінгову протоку.

Рутерфорд не тільки потрапила до Книги рекордів Гіннесса як наймолодша дівчина, що облетіла весь світ, але ще й стала першою жінкою, яка зробила це на надлегкому літаку, а також першою бельгійкою, що здійснила кругосвітню подорож поодинці. За 155 днів Зара подолала 51 тисячу кілометрів та відвідала 52 країни.

Бельгійська льотчиця, обидва батьки якої є пілотами, заявила, що хоче надихнути інших дівчаток зайнятися наукою, технологіями, інженерією та математикою.

Раніше ми писали, що досвідчений чилійський вінгсьютер і парашутист Себастьян Альварес відзначився неймовірним трюком, пролетівши над вулканом, що діє.