RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Макрон вимагає від Путіна припинити вторгнення в Україну: чим він пригрозив Росії

Увечері 24 лютого президент Франції Еммануель Макрон зателефонував президенту РФ Володимиру Путіну. У ході розмови він вимагав від глави Кремля "негайно зупинити наступ в Україні".

Про це повідомляє видання BFMTV.

Факт дзвінка підтвердили й у Кремлі. Там повідомили, що у четвер президент Росії Володимир Путін та його французький колега Еммануель Макрон провели "серйозну і відверту" телефонну розмову з приводу військової операції, розпочатої Москвою в Україні. Це перша відома телефонна розмова між російським президентом і західним лідером з того часу, як у четвер вранці Росія розпочала вторгнення в Україну.

Макрон вимагає "негайного припинення" наступу

У ході бесіди з Еммануелем Макроном глава держави-агресора Володимир Путін "докладно пояснив причини та обставини ухвалення рішення щодо проведення спецоперації" в Україні, сказали в Кремлі. Джерело з оточення французького президента також повідомило, що Макрон "зажадав негайного припинення" російського наступу в Україні, "нагадавши, що Росія наражає себе на масштабні санкції".

Багато людей загинуло внаслідок обстрілів та зіткнень. Російська операція була широко засуджена міжнародним співтовариством, і західні країни у відповідь запровадили економічні санкції проти Москви.

Раніше ми також повідомляли, що Росія розгортає мобільні крематорії для спалювання тіл знищених в Україні окупантів.